gastro postao
Osvježavajući desert s jabukama
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 614
Tijesto
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g lješnjak, sirovi
- 100 g šećer, kristal
- 20 g suhi kvasac
- 50 ml ulje suncokretovo
- 2 žlica tamni rum
- 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
Nadjev
- 1000 g jabuka (cijela)
- 2 mala žlica mljeveni cimet
- 100 g šećer, kristal
Priprema
- U brašno dodajte lješnjake, šećer, ulje, rum, kvasac i toplo mlijeko pa zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga na toplom mjestu 2 do 3 sata.
- Kad udvostruči volumen razvaljajte ga na debljinu od jednog centimetra, pa narežite na trokute.
- Jabuke ogulite i narežite, dodajte šećer i cimet pa pirjajte na laganoj vatri dok ne ishlapi tekućina koju su pustile.
- Stavite nadjev na tijesto, zarolajte u kiflice pa ih pecite oko 25 minuta u pećnici.
- Pečene možete posuti šećerom u prahu.