Recepti 13. listopada 2014.

Kiflice sa jabukama

Kiflice sa jabukama
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajući desert s jabukama

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 614

Tijesto

  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g lješnjak, sirovi
  • 100 g šećer, kristal
  • 20 g suhi kvasac
  • 50 ml ulje suncokretovo
  • 2 žlica tamni rum
  • 2 dl mlijeko kravlje, punomasno

Nadjev

  • 1000 g jabuka (cijela)
  • 2 mala žlica mljeveni cimet
  • 100 g šećer, kristal

Priprema

  1. U brašno dodajte lješnjake, šećer, ulje, rum, kvasac i toplo mlijeko pa zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga na toplom mjestu 2 do 3 sata.
  2. Kad udvostruči volumen razvaljajte ga na debljinu od jednog centimetra, pa narežite na trokute.
  3. Jabuke ogulite i narežite, dodajte šećer i cimet pa pirjajte na laganoj vatri dok ne ishlapi tekućina koju su pustile.
  4. Stavite nadjev na tijesto, zarolajte u kiflice pa ih pecite oko 25 minuta u pećnici.
  5. Pečene možete posuti šećerom u prahu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.