Recepti Desert 22. lipnja 2024.

Klasična torta od jagoda i sira za slatko popodne

Desert
40 MIN
35 MIN
12
SREDNJE
Klasična torta od jagoda i sira
Klasična torta od jagoda i sira
foto: Geeketa
Blogerica Geeketa iskoristila je sezonu jagoda za pripremu jednostavne, ali efektne torte od jagoda...

Ova će torta sjajno ispasti bez obzira na tvoje iskustvo u pripremi slastica. Uz detaljne upute blogerice Geekete, bez problema ćeš pripremiti klasičan biskvit, kremu od mascarponea i krem sira te završni sloj u kojem su slatke svježe jagode.

Odaberi lijepe i slatke jagode, skokni do trgovine i baci se na pripremu ovog brzog i finog deserta. Najbitnije je da ga dobro rashladiš prije rezanja. Dobar tek!

Možda vas zanima... Čisto zadovoljstvo: Geeketina zdrava baklava Kolumne

Druge recepte potraži na blogu Geeketa!


 | Author: Geeketa Klasična torta od jagoda i sira foto: Geeketa

 

  •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne gasi ekran dok kuham

Klasična torta od jagoda i sira
40 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Jaje 3 kom
  • Šećer 150 g
  • Brašno 150 g
  • Prašak za pecivo 1 kom
  • Voda 100 ml
  • Suncokretovo ulje 100 ml
  • Mascarpone 250 g
  • Krem sir 250 g
  • Slatko vrhnje 200 ml
  • Šećer 2 žlica
  • Želatina u listićima 3 kom
  • Jagode 300 g
  • Crveni preljev za tortu 1 kom
Postupak
  1. Jaja izmutiti sa šećerom.


  2. Prosijati brašno i prašak za pecivo.


  3. Izmiješati ulje i vodu.


  4. Dodati mokre sastojke u jaja miksajući polako. Dodati suhe sastojke. Sjediniti.


  5. Peći na 180 stupnjeva u kalupu za torte promjera 18 cm.


  6. Izraditi slatko vrhnje. Dodati mascarpone, krem sir i šećer. (ako koristite zaslađeno tučeno vrhnje onda je dovoljna žlica šećera, a ukoliko kupite nezaslađeno malo pojačajte količinu šećera). Sjedinite.


  7. Želatinu iz vrećice pripremiti prema uputi, prohladiti i dodati samo tri žlice u smjesu sira. Dodati sitno sjeckanih jagoda prema želi. Sve promiješamo i slažemo na biskvit. Na to slažemo na ploškice sjeckane svježe jagode.


  8. Pripremimo preljev za torte. Izlijemo ga na tortu. Sve dobro ohladimo da se poveže i da se preljev stisne. Ostavimo u hladnjaku barem par sati.


Možda vas zanima... Sirova torta sa sirom i šumskim voćem Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:05 25. Lipanj 2024.

    super torta