gastro postao
Kod "Kokosića" biskvit se radi, dakako, od kokosa, a na kraju se uvalja u čokoladnu glazuru.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 339
Krema Dulce de leche
- 350 g mlijeko, kondenzirano
- 250 g vrhnje za šlag
- 8 g agar-agar prašak
- 50 g maslac, neslani
Dorada
- 300 g čokolada za kuhanje
- 50 g bijela čokolada
- 100 g kokos, suhi
Biskvit od kokosa
- 170 g bjelanjak kokošji
- 55 g šećer, kristal
- 30 g bademovo brašno
- 140 g šećer, u prahu
- 110 g kokos, suhi
Priprema
- Dulce de leche: Staviti u visoku posudu kondenzirano mlijeko, koja je uronjena u posudu s hladnom vodom.
- Kuhajte dok ne zavrije i nastavite kuhati na laganoj vatri 3 sata, tako da voda uvijek prekrije posudu.
- Nakon ta 3 sata, ostavite da se krema ohladi na sobnoj temperaturi.
- Zakuhajte vrhnje i agar agar, dodajte maslac, maknite s vatre, na kraju dodajte kondenzirano mlijeko, već spremno.
- Pomiješajte sve zajedno mikserom i stavite u hladnjak da se ohladi.
- Biskvit od kokosa: Tucite bjelanjak u šlag s 10 g šećera. Dodajte bademovo brašno, 10 g šećera u prahu i kokos, miješajući odozdo prema gore.
- Staviti smjesu u pleh na visinu od 1 cm peći u pećnici na 170 c 20-25 min.
- Ostaviti da se ohladi.
- Na kraju preko biskvita preliti dulce de leche (sloj od 1 cm) i staviti na zamrzavanje. Potom narezati na kvadre, staviti ih na štapiće pa uroniti u čokoladnu glazuru. S jedne strane kvadre uvaljati u kokos, a s druge prošarati bijelom čokoladom.