Recepti 13. listopada 2014.

Kokosići

Kokosići
gastro postao gastro.24sata.hr
Kod "Kokosića" biskvit se radi, dakako, od kokosa, a na kraju se uvalja u čokoladnu glazuru.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 339

Krema Dulce de leche

  • 350 g mlijeko, kondenzirano
  • 250 g vrhnje za šlag
  • 8 g agar-agar prašak
  • 50 g maslac, neslani

Dorada

  • 300 g čokolada za kuhanje
  • 50 g bijela čokolada
  • 100 g kokos, suhi

Biskvit od kokosa

  • 170 g bjelanjak kokošji
  • 55 g šećer, kristal
  • 30 g bademovo brašno
  • 140 g šećer, u prahu
  • 110 g kokos, suhi

Priprema

  1. Dulce de leche: Staviti u visoku posudu kondenzirano mlijeko, koja je uronjena u posudu s hladnom vodom.
  2. Kuhajte dok ne zavrije i nastavite kuhati na laganoj vatri 3 sata, tako da voda uvijek prekrije posudu.
  3. Nakon ta 3 sata, ostavite da se krema ohladi na sobnoj temperaturi.
  4. Zakuhajte vrhnje i agar agar, dodajte maslac, maknite s vatre, na kraju dodajte kondenzirano mlijeko, već spremno.
  5. Pomiješajte sve zajedno mikserom i stavite u hladnjak da se ohladi.
  6. Biskvit od kokosa: Tucite bjelanjak u šlag s 10 g šećera. Dodajte bademovo brašno, 10 g šećera u prahu i kokos, miješajući odozdo prema gore.
  7. Staviti smjesu u pleh na visinu od 1 cm peći u pećnici na 170 c 20-25 min.
  8. Ostaviti da se ohladi.
  9. Na kraju preko biskvita preliti dulce de leche (sloj od 1 cm) i staviti na zamrzavanje. Potom narezati na kvadre, staviti ih na štapiće pa uroniti u čokoladnu glazuru. S jedne strane kvadre uvaljati u kokos, a s druge prošarati bijelom čokoladom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.