gastro postao
Medovina, medovača, gvirc, medena rakija i druga pića čiji je osnovni sastojak med od davnina se koriste za podizanje imuniteta i bolje zdravlje. Medovina je alkoholno piće dobiveno fermentacijom otopine meda, a za vrenje u nju se mogu stavljati razni prirodni aromatični dodaci poput limunove kore, cimeta, klinčića, korijandra i dr.
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 8
Potrebno vam je
- 1.50 kom limunov sok
- 2 mala žlica med, vrcani
- 0.50 čaša tamni rum
- 1 kom bjelanjak kokošji
Priprema
- Prije nego što sastojke stavite u shaker, stavite u njega malo otopljenog meda.
- Sve tekuće sastojke ulijte u shaker pa dodajte malo sirovog bjelanjka.
- Dobro protresite i prelijte u čaše za koktel.
Izvor Skuhatćute