Recepti 630 prikaza 09. lipnja 2016.

Brzo i fino: Kolač od krupice s trešnjama

Kolač od krupice s trešnjama
Bezglutenska verzija slasnog kolača s popularnim ljetnim voćem

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 797

Potrebno vam je

  • 1.50 šalica kukuruzno brašno ili krupica
  • 0.50 šalica kokosovo brašno
  • 3 šalica sojino mlijeko
  • 3 šalica sok od jabuke (konzerv.)
  • 2 šalica trešnje
  • 2 žlica agavin sirup
  • 3 žlica ulje kukuruzno

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na tempraturi od 200 Celzijevih stupnjeva.
  2. Pomiješajte sok i mlijeko pa zakuhajte. U zagrijanu smjesu mlijeka i soka umiješajte kukuruznu krupicu i kokos. Dodajte maslac od lješnjaka i agavin sirup. Kuhajte i miješajte 2-3 minute pa dodajte očišćene trešnje.
  3. Sve premjestite u dublji protvan pa pecite 30-40 minuta. Savjet: U nedostatku svježeg voća može se napraviti i sa suhim voćem, potrebno ga je namakati i narezati na sitno prije pečenja.

Izvor "Bez glutena", Jadranka Boban Pejić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.