gastro postao
Bezglutenska verzija slasnog kolača s popularnim ljetnim voćem
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 797
Potrebno vam je
- 1.50 šalica kukuruzno brašno ili krupica
- 0.50 šalica kokosovo brašno
- 3 šalica sojino mlijeko
- 3 šalica sok od jabuke (konzerv.)
- 2 šalica trešnje
- 2 žlica agavin sirup
- 3 žlica ulje kukuruzno
Priprema
- Pećnicu zagrijte na tempraturi od 200 Celzijevih stupnjeva.
- Pomiješajte sok i mlijeko pa zakuhajte. U zagrijanu smjesu mlijeka i soka umiješajte kukuruznu krupicu i kokos. Dodajte maslac od lješnjaka i agavin sirup. Kuhajte i miješajte 2-3 minute pa dodajte očišćene trešnje.
- Sve premjestite u dublji protvan pa pecite 30-40 minuta. Savjet: U nedostatku svježeg voća može se napraviti i sa suhim voćem, potrebno ga je namakati i narezati na sitno prije pečenja.