Recepti 28. prosinca 2014.

Kolačići bez glutena od muškatne tikve

Kolačići bez glutena od muškatne tikve
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Suhi sastojci

  • 250 g bezglutenskog brašna
  • soli
  • 1 žličica cimeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica muškatnog oraščića

Mokri sastojci

  • 150 g pirea od muškatne tikve
  • 120 ml ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kom jaja
  • 200 g šećera

Priprema

  1. U jednu zdjelu dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu, sol, cimet i muškatni oraščić.
  2. U drugoj zdjeli lagano izmiksajte u pjenastu homogenu smjesu jaja i šećer.
  3. Zatim dodajte ulje, vanilin šećer i pire od muškatne tikve, ručno miješajući s pjenjačom (možete i mikserom).
  4. Postepeno u smjesu dodajte sastojke iz prve zdjele i lagano miješajte.
  5. Pećnicu zagrijte na 180°C.
  6. Zatim žlicom stavljajte pripremljenu smjesu na kalup za kolače, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
  7. Kolačiće pecite oko 15-20-tak minuta.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.