gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Suhi sastojci
- 250 g bezglutenskog brašna
- soli
- 1 žličica cimeta
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica muškatnog oraščića
Mokri sastojci
- 150 g pirea od muškatne tikve
- 120 ml ulja
- 1 vanilin šećer
- 2 kom jaja
- 200 g šećera
Priprema
- U jednu zdjelu dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu, sol, cimet i muškatni oraščić.
- U drugoj zdjeli lagano izmiksajte u pjenastu homogenu smjesu jaja i šećer.
- Zatim dodajte ulje, vanilin šećer i pire od muškatne tikve, ručno miješajući s pjenjačom (možete i mikserom).
- Postepeno u smjesu dodajte sastojke iz prve zdjele i lagano miješajte.
- Pećnicu zagrijte na 180°C.
- Zatim žlicom stavljajte pripremljenu smjesu na kalup za kolače, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
- Kolačiće pecite oko 15-20-tak minuta.