Recepti 03. listopada 2014.

Košarice od krumpira sa slaninom i sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Od ostataka krumpira napravite pržene kuglice. Pomiješajte krumpir u pire, dodajte malo mlijeka i začine pa sve izmiksajte u jednoličnu smjesu. Nakon toga napravite kuglice od pirea pa ih uvaljajte u jaja i krušne mrvice te pržite u ulju

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 316

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpir, zreli
  • 12 kriška slanina suha, masna
  • 40 g maslac, slani
  • 1 šalica topljivi sir
  • 1 kom vrhnje kiselo (12% masti)
  • čili u prahu
  • 1 kom luk ,crveni

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180°C. Pecite krumpire od 45 minuta do sat vremena dok ne omekšaju. Ugrijte tavu na umjerenoj temperaturi i pržite slaninu pet minuta. Maknite je s vatre pa joj dodajte pola nasjeckanog luka.
  2. Ugrijte grill-tavu. Narežite krumpire na četvrtine i izvadite krumpirovo meso. Stavite četvrtine u duboku tavu, tako da je korica okrenuta prema dolje.
  3. Premažite krumpire s pola maslaca i pržite oko tri minute. Okrenite, premažite ostatkom maslaca i pržite još tri minute. Smjesu sa slaninom stavite u četvrtine, pospite sirom i pržite još pet minuta dok se sir ne otopi. Pospite ostatkom luka, pospite čilijem i poslužite uz kiselo vrhnje.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.