gastro postao
Od ostataka krumpira napravite pržene kuglice. Pomiješajte krumpir u pire, dodajte malo mlijeka i začine pa sve izmiksajte u jednoličnu smjesu. Nakon toga napravite kuglice od pirea pa ih uvaljajte u jaja i krušne mrvice te pržite u ulju
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 316
Potrebno vam je
- 1000 g krumpir, zreli
- 12 kriška slanina suha, masna
- 40 g maslac, slani
- 1 šalica topljivi sir
- 1 kom vrhnje kiselo (12% masti)
- čili u prahu
- 1 kom luk ,crveni
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 180°C. Pecite krumpire od 45 minuta do sat vremena dok ne omekšaju. Ugrijte tavu na umjerenoj temperaturi i pržite slaninu pet minuta. Maknite je s vatre pa joj dodajte pola nasjeckanog luka.
- Ugrijte grill-tavu. Narežite krumpire na četvrtine i izvadite krumpirovo meso. Stavite četvrtine u duboku tavu, tako da je korica okrenuta prema dolje.
- Premažite krumpire s pola maslaca i pržite oko tri minute. Okrenite, premažite ostatkom maslaca i pržite još tri minute. Smjesu sa slaninom stavite u četvrtine, pospite sirom i pržite još pet minuta dok se sir ne otopi. Pospite ostatkom luka, pospite čilijem i poslužite uz kiselo vrhnje.
Izvor Skuhatćute