gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 4 kom gotove kore za savijače
- 50 g maslaca
- 500 g svježeg sira
- 150 g šećera
- 1 kom vanilija šećer
- 1 kom korica limuna
- 3 kom jaja
- 20 g pudinga od vanilije (prah)
- 200 g jagoda
- 200 ml vode
- 20 g šećera
- 20 g pudinga od vanilije (prah)
- 50 g bijele čokolade
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Na laganoj vatri otopite maslac.
- List tijesta raširite na podlogu, pa cijelu površinu premažite maslacem. Izrezujte kvadratiće veličine 12x12 cm. Za jednu košaricu u križ složite 3 kvadratića tijesta, zatim lagano utisnite u kalup za muffine koji ste prethodno premazali maslacem.
- Sir izmiksajte s obje vrste šećera. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, koricu limuna i prah pudinga.
- Smjesu ravnomjerno rasporedite u 12 košarica. Pecite ih 25 minuta, zatim ostavite košarice još 20 minuta u isključenoj pećnici.
- U lončić stavite nasjeckane jagode, šećer i 1 dcl vode. Stavite na vatru i pustite da zakuha. U ostatku vode razmutite puding, umiješajte ga u smjesu od voća, kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne. Skinite s vatre pa dodajte nasjeckanu čokoladu.
- Ohlađene košarice filajte voćnim nadjevom.