gastro postao
Ako ste obožavatelj riječne ribe, soma u ovoj kombinaciji jednostavno morate probati
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 166
Potrebno vam je
- 1 kom som
- 1 kom limun
- 2 žlica maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 žlica peršin, list
- 5 žlica ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Očistite i dobro operite ribu (cca 2 kg)kako biste odstranili sluz. Odvojite joj glavu i rep. Izrežite je okomito na odreske („potkove”) debljine 1,5 do 2 cm. Posolite ih, popaprite, iscijedite na njih sok od limuna i stavite na stranu da odstoje 30-60 minuta.
- U posudi otopite maslac i na njemu propržite sitno sjeckani luk i šampinjone narezane na tanke ploške. Polagano ih pržite dok šampinjoni i luk potpuno ne omekšaju. Kada šampinjoni i luk omekšaju dodajte sol i nasjeckan list peršina. Sve to promiješajte.
- Riblje odreske uvaljajte u brašno i pržite na ulju dok ne porumene.
Ako ste obožavatelj riječne ribe, soma u ovoj kombinaciji jednostavno morate probati