Recepti 02. lipnja 2016.

Kotleti od soma s umakom od šampinjona

Som
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste obožavatelj riječne ribe, soma u ovoj kombinaciji jednostavno morate probati

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 166

Potrebno vam je

  • 1 kom som
  • 1 kom limun
  • 2 žlica maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 žlica peršin, list
  • 5 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Očistite i dobro operite ribu (cca 2 kg)kako biste odstranili sluz. Odvojite joj glavu i rep. Izrežite je okomito na odreske („potkove”) debljine 1,5 do 2 cm. Posolite ih, popaprite, iscijedite na njih sok od limuna i stavite na stranu da odstoje 30-60 minuta.
  2. U posudi otopite maslac i na njemu propržite sitno sjeckani luk i šampinjone narezane na tanke ploške. Polagano ih pržite dok šampinjoni i luk potpuno ne omekšaju. Kada šampinjoni i luk omekšaju dodajte sol i nasjeckan list peršina. Sve to promiješajte.
  3. Riblje odreske uvaljajte u brašno i pržite na ulju dok ne porumene.

Ako ste obožavatelj riječne ribe, soma u ovoj kombinaciji jednostavno morate probati

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.