gastro postao
Ukusne kozice u pikantnom, azijskom umaku, natjerat će te da 'pucneš' usnama od krajnjeg zadovoljstva, a osjećat ćeš se kao da večeraš u otmjenom tajlandskom restoranu
Sastojci za 4 osobe:
- po 1 crvena i zelena čili papričica
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 1 grančica korijandra
- 2 žlice ulja
- sol
- 50 ml povrtnog temeljca
- 50 ml ulja
- 2 žlice tajlandskog ribljeg umaka
- 500 g očišćenih velikih kozica
Priprema:
- Čili papričice uzdužno proreži, očisti, operi i nasitno nasjeckaj. Oljušti luk i češnjak pa ih nasjeckaj.
- Korijandar properi, otresi višak vode, a potom otrgni listiće i nasjeckaj ih. Zagrij povrtni temeljac, dodaj čili, luk i češnjak te ostavi da smjesa zavre. Kad se malo ohladi, dodaj korijandar, ulje i riblji umak.
- Kozice operi, posuši na ubrusu i premaži ih uljem.
- Peci oko 4 min na roštilju u aluminijskoj posudici ili na tavi s malo ulja. Gotove kozice posoli te ih posluži uz umak od čilija.
- Uz njih možeš poslužiti i majonezu te hladni umak od rajčica.