Recepti 15. srpnja 2022.

Kozice s umakom od čilija - napravi ih kao u najboljem tajlandskom restoranu

Kozice s umakom od čilija foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusne kozice u pikantnom, azijskom umaku, natjerat će te da 'pucneš' usnama od krajnjeg zadovoljstva, a osjećat ćeš se kao da večeraš u otmjenom tajlandskom restoranu

Sastojci za 4 osobe:

  • po 1 crvena i zelena čili papričica
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 grančica korijandra
  • 2 žlice ulja
  • sol
  • 50 ml povrtnog temeljca
  • 50 ml ulja
  • 2 žlice tajlandskog ribljeg umaka
  • 500 g očišćenih velikih kozica
Možda vas zanima... Brzi zalogajčići: Bruschette s kozicama Recepti

Priprema:

  1. Čili papričice uzdužno proreži, očisti, operi i nasitno nasjeckaj. Oljušti luk i češnjak pa ih nasjeckaj.
  2. Korijandar properi, otresi višak vode, a potom otrgni listiće i nasjeckaj ih. Zagrij povrtni temeljac, dodaj čili, luk i češnjak te ostavi da smjesa zavre. Kad se malo ohladi, dodaj korijandar, ulje i riblji umak.
  3. Kozice operi, posuši na ubrusu i premaži ih uljem.
  4. Peci oko 4 min na roštilju u aluminijskoj posudici ili na tavi s malo ulja. Gotove kozice posoli te ih posluži uz umak od čilija.
  5. Uz njih možeš poslužiti i majonezu te hladni umak od rajčica.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.