gastro postao
Obogatite svoje pokladnice kremom od vanilije za još veći užitak
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 767
Ostalo
- 1.50 žlica šećer, u prahu
- 2.50 dl ulje, biljno
Tijesto
- 1 kom kvasac, svježi
- 125 šalica voda
- 0.25 šalica šećer, kristal
- 0.50 mala žlica sol
- 1 kom jaje kokošje
- 0.75 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 2.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 žlica ulje, biljno
Nadjev od vanilije
- 0.25 šalica ulje, biljno
- 0.25 šalica maslac, neslani
- 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
- 2 šalica šećer, u prahu
- 1 žlica mlijeko kravlje, punomasno
Priprema
- Otopite kvasac u toploj vodi pa dodajte mlijeko, šećer, sol, jaje, ulje i šalicu brašna. Miksajte na srednjoj brzini. Umiješajte ostatak brašna dok ne odbijete glatku smjesu. Pustite da se diže, oko sat vremena.
- Mijesite na pobrašnjenoj površini i izvaljajte u kružne oblike. Pustite da se diže oko 40 minuta. U dubokoj tavi zagrijte ulje pa ubacite tijesto. Pecite ih oko minute sa svake strane.
- Pažljivo izvadite i ocijedite. Napravite nadjev tako da pomiješate maslac i ulje, a postupno dodajte šećer. Zatim dodajte mlijeko i vaniliju te tucite dok ne postane pahuljasto.
- U krafni napravite rupicu i napunite je nadjevom. Pospite šećerom u prahu.
Izvor Skuhatćute