Recepti 30. listopada 2016.

Nedjelja je dan za krafne s vanilijom

Krafne
Domagoj Jakopović Ribafish
gastro postao gastro.24sata.hr
Obogatite svoje pokladnice kremom od vanilije za još veći užitak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 767

Ostalo

  • 1.50 žlica šećer, u prahu
  • 2.50 dl ulje, biljno

Tijesto

  • 1 kom kvasac, svježi
  • 125 šalica voda
  • 0.25 šalica šećer, kristal
  • 0.50 mala žlica sol
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.75 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 2.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica ulje, biljno

Nadjev od vanilije

  • 0.25 šalica ulje, biljno
  • 0.25 šalica maslac, neslani
  • 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 2 šalica šećer, u prahu
  • 1 žlica mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. Otopite kvasac u toploj vodi pa dodajte mlijeko, šećer, sol, jaje, ulje i šalicu brašna. Miksajte na srednjoj brzini. Umiješajte ostatak brašna dok ne odbijete glatku smjesu. Pustite da se diže, oko sat vremena.
  2. Mijesite na pobrašnjenoj površini i izvaljajte u kružne oblike. Pustite da se diže oko 40 minuta. U dubokoj tavi zagrijte ulje pa ubacite tijesto. Pecite ih oko minute sa svake strane.
  3. Pažljivo izvadite i ocijedite. Napravite nadjev tako da pomiješate maslac i ulje, a postupno dodajte šećer. Zatim dodajte mlijeko i vaniliju te tucite dok ne postane pahuljasto.
  4. U krafni napravite rupicu i napunite je nadjevom. Pospite šećerom u prahu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.