gastro postao
Svima poznate krafne u malo manjem obliku
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 8251
Potrebno vam je
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- 5 g prašak za pecivo
- 30 g maslac, neslani
- 50 g šećer, kristal
- 2 kom jaje kokošje
- 1 prstohvat sol
- 125 l mlijeko kravlje, punomasno
- 1 žlica rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)
- 1 žlica šećer, u prahu
- 2.50 dl ulje suncokretovo
Priprema
- Pomiješajte u zdjeli brašno s praškom za pecivo. Dodajte mu na listiće narezan maslac, šećer, jaja, sol, mlijeko i rakiju te zamijesite glatko tijesto. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto na dva cm debljine te ga oblikujte malim okruglim kalupom u krugove.
- Zagrijte ulje u fritezi ili dubokoj tavi te spuštajte u vruće po desetak krugova i pržite četiri-pet minuta dok ne postanu zlatnožuti. Tijekom prženja ih preokrenite na drugu stranu rupičastom žlicom te ih njome vadite na papirnati ubrus. Tople ih pospite šećerom u prahu.
Izvor Skuhatćute