Recepti 03. listopada 2014.

Krafnice

gastro postao gastro.24sata.hr
Svima poznate krafne u malo manjem obliku

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 8251

Potrebno vam je

  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • 5 g prašak za pecivo
  • 30 g maslac, neslani
  • 50 g šećer, kristal
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 prstohvat sol
  • 125 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žlica rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)
  • 1 žlica šećer, u prahu
  • 2.50 dl ulje suncokretovo

Priprema

  1. Pomiješajte u zdjeli brašno s praškom za pecivo. Dodajte mu na listiće narezan maslac, šećer, jaja, sol, mlijeko i rakiju te zamijesite glatko tijesto. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto na dva cm debljine te ga oblikujte malim okruglim kalupom u krugove.
  2. Zagrijte ulje u fritezi ili dubokoj tavi te spuštajte u vruće po desetak krugova i pržite četiri-pet minuta dok ne postanu zlatnožuti. Tijekom prženja ih preokrenite na drugu stranu rupičastom žlicom te ih njome vadite na papirnati ubrus. Tople ih pospite šećerom u prahu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.