gastro postao
Artičoke i gljive odlično će pasati u ovoj juhi
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 116
Potrebno vam je
- 6 kom artičoka (listovi i srce)
- 200 g gljive miješane, razne
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 1 vezica vlasac ( listovi)
- 1 režanj češnjak
- 50 g maslac, slani
- 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- sol
- papar
Priprema
- Očišćene artičoke narežite na komade i prelijte vodom i brašnom.
- Sitno nasjeckajte vlasac i češnjak, a poriluk nasjeckajte na kolutove. Rastopite maslac i dodajte sjeckano povrće. Kada malo porumeni dodajte artičoke. Kuhajte 10 min miješajući.
- Dodajte oprane i nasjeckane gljive i kuhajte još 2 min. Odvojite dvije žlice te smjese i dodajte 7,5 dl ključale vode. Posolite i propasirajte.
- Dobivenu smjesu dobro izmiješajte s vrhnjem i kuhajte cca 5 minuta. Ulijte krem juhu u posudu za juhe i dodajte one dvije žlice smjese koje ste odvojili, promiješajte i popaprite.
Artičoke i gljive odlično će pasati u ovoj juhi