Recepti 13. listopada 2014.

Krem juha od artičoka i gljiva

Krem juha od artičoka i gljiva
gastro postao gastro.24sata.hr
Artičoke i gljive odlično će pasati u ovoj juhi

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 116

Potrebno vam je

  • 6 kom artičoka (listovi i srce)
  • 200 g gljive miješane, razne
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 1 vezica vlasac ( listovi)
  • 1 režanj češnjak
  • 50 g maslac, slani
  • 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Očišćene artičoke narežite na komade i prelijte vodom i brašnom.
  2. Sitno nasjeckajte vlasac i češnjak, a poriluk nasjeckajte na kolutove. Rastopite maslac i dodajte sjeckano povrće. Kada malo porumeni dodajte artičoke. Kuhajte 10 min miješajući.
  3. Dodajte oprane i nasjeckane gljive i kuhajte još 2 min. Odvojite dvije žlice te smjese i dodajte 7,5 dl ključale vode. Posolite i propasirajte.
  4. Dobivenu smjesu dobro izmiješajte s vrhnjem i kuhajte cca 5 minuta. Ulijte krem juhu u posudu za juhe i dodajte one dvije žlice smjese koje ste odvojili, promiješajte i popaprite.

Artičoke i gljive odlično će pasati u ovoj juhi

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.