Recepti 13. listopada 2014.

Krem juha od špinata

Krem juha od špinata
gastro postao gastro.24sata.hr
Obožavamo povrtne krem juhe u svim oblicima pa smo se počastili ovom od špinata

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 236

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 5 režanj češnjak
  • 2 kom krumpir, zreli
  • 750 ml voda
  • 1 mala žlica sol
  • 500 g špinat
  • 50 g maslac, neslani
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 750 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.50 mala žlica muškatni oraščić
  • svježe mljeveni papar
  • 7 žlica vrhnje kiselo (20% masti)

Priprema

  1. Luk, češnjak i krumpir u većoj posudi preliti s vodom, začiniti s pola količine soli i zagrijavati do vrenja. Pokriti i kuhati 15-20 min ili dok krumpir omekša.
  2. Špinat posebno kuhati 10-ak minuta.
  3. U drugoj posudi otopiti maslac, dodati brašno i miješati na laganoj vatri oko 2 min. Maknuti posudu s vatre pa uz miješanje dodavati mlijeko malo po malo. Vratiti na vatru i miješati neprekidno 5-8 min, da umak bude bez grudica i srednje gust. Dodati muškatni oraščić u prahu.
  4. Pomoću štapnog miksera usitniti ohlađeni krumpir u vodi, zatim dodati kuhani špinat i još jednom zajedno umiksati smjesu da bude jednolična. Zatim postepeno umiješati bijeli umak. Začiniti po ukusu sa soli i paprom te ponovno zagrijati na laganoj vatri bez vrenja.

Obožavamo povrtne krem juhe u svim oblicima pa smo se počastili ovom od špinata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.