gastro postao
Obožavamo povrtne krem juhe u svim oblicima pa smo se počastili ovom od špinata
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 236
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 5 režanj češnjak
- 2 kom krumpir, zreli
- 750 ml voda
- 1 mala žlica sol
- 500 g špinat
- 50 g maslac, neslani
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- 750 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 0.50 mala žlica muškatni oraščić
- svježe mljeveni papar
- 7 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
Priprema
- Luk, češnjak i krumpir u većoj posudi preliti s vodom, začiniti s pola količine soli i zagrijavati do vrenja. Pokriti i kuhati 15-20 min ili dok krumpir omekša.
- Špinat posebno kuhati 10-ak minuta.
- U drugoj posudi otopiti maslac, dodati brašno i miješati na laganoj vatri oko 2 min. Maknuti posudu s vatre pa uz miješanje dodavati mlijeko malo po malo. Vratiti na vatru i miješati neprekidno 5-8 min, da umak bude bez grudica i srednje gust. Dodati muškatni oraščić u prahu.
- Pomoću štapnog miksera usitniti ohlađeni krumpir u vodi, zatim dodati kuhani špinat i još jednom zajedno umiksati smjesu da bude jednolična. Zatim postepeno umiješati bijeli umak. Začiniti po ukusu sa soli i paprom te ponovno zagrijati na laganoj vatri bez vrenja.
Obožavamo povrtne krem juhe u svim oblicima pa smo se počastili ovom od špinata