Recepti 25. studenoga 2014.

Kremasta palenta s gorgonzolom

Kremasta palenta s gorgonzolom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan recept za aromatičnu palentu koja će biti odličan prilog gotovo svakom jelu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 678

Potrebno vam je

  • 150 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 100 g gorgonzola
  • 500 ml povrtni temeljac
  • 500 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žličica maslac, slani
  • 0.50 vezica kadulja
  • sol
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Zagrijte temeljac do vrenja pa dodajte mlijeko i maslac.
  2. Začinite sa soli i muškatnim oraščićem.
  3. Postupno sipajte palentu uz stalno miješanje.
  4. Kuhajte na laganoj vatri 20-25 minuta uz često miješanje.
  5. Gorgonzolu narežite na kockice pa zajedno s kaduljom umiješajte u palentu pred kraj kuhanja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.