Recepti 13. listopada 2014.

Kriške palente s tikvicama

Kriške palente s tikvicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivi recept za sve gurmane

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 239

Potrebno vam je

  • 1 žlica maslac, slani
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 250 g tikvice, zelene
  • 7.50 dl pileći temeljac
  • 175 g kukuruzno brašno ili krupica
  • šunka dimljena ,soljena sušena
  • svježe mljeveni papar
  • 40 g parmezan

Priprema

  1. Maslacem premažite plitku, četvrtastu ( 22 cm ) posudu.
  2. U tavi zagrijte maslac i žlicu / 15ml maslinovog ulja. Pržite naribane tikvice 3-4 minute, dok ne omekšaju, često miješajući. Maknite sa vatre.
  3. U vrelu juhu postupno sipajte kukuruznu krupicu. Uz stalno miješanje drvenom kuhačom kuhajte 5 minuta ili dok se palenta ne počne odvajati od stranica posude za kuhanje. Skinite s vatre i umiješajte tikvice. Začinite po ukusu.
  4. Uspite palentu u pripremljenu četvrtastu posudu, jednakomjerno raširite i pospite parmezanom. Neka odstoji 1 sat da se ohladi i stvrdne.
  5. Jako zagrijte grill tavu sa rebrastim dnom. Narežite palentu na kriške, premažite preostalim uljem i pecite 2-4 minute sa svake strane, dok ne dobije zlatnu boju. Alternativno, kriške palente možete peći i na prethodno zagrijanom roštilju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.