gastro postao
Omiljen prilog najdražem komadu mesa na jedan malo "pomaknut" način!
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 603
Potrebno vam je
- 85 g riža, dugog zrna
- 2 kom krumpijer
- 2 kom crvena paprika
- 1 režanj češnjak
- 4 mala žlica peršin, list
- 6 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 2 dl ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Skuhati rižu prema uputama na pakiranju i dobro je ocijediti. Rasporediti je na tankom tanjuru i ostaviti da se hladi i suši sat vremena, povremeno miješajući vilicom.
- U međuvremenu kuhati krumpir u slanoj vodi dok ne omekša. Ocijediti ga i izmiksati ili izgnječiti vilicom.
- U većoj posudi izmiješati krumpire s rižom, češnjakom, peršinom i začinima. Formirati 8 kroketa i uvaljati ih u sezam.
- Na većoj tavi povremeno okrećući pržiti krokete na ulju dubokom 1 cm, dok ne postanu zlatni (2-3 minute).