Recepti 28. travnja 2016.

Nešto sasvim drugačije: Kroketi od krumpira i peršina

Kroketi od krumpira i peršina
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljen prilog najdražem komadu mesa na jedan malo "pomaknut" način!

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 603

Potrebno vam je

  • 85 g riža, dugog zrna
  • 2 kom krumpijer
  • 2 kom crvena paprika
  • 1 režanj češnjak
  • 4 mala žlica peršin, list
  • 6 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 2 dl ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Skuhati rižu prema uputama na pakiranju i dobro je ocijediti. Rasporediti je na tankom tanjuru i ostaviti da se hladi i suši sat vremena, povremeno miješajući vilicom.
  2. U međuvremenu kuhati krumpir u slanoj vodi dok ne omekša. Ocijediti ga i izmiksati ili izgnječiti vilicom.
  3. U većoj posudi izmiješati krumpire s rižom, češnjakom, peršinom i začinima. Formirati 8 kroketa i uvaljati ih u sezam.
  4. Na većoj tavi povremeno okrećući pržiti krokete na ulju dubokom 1 cm, dok ne postanu zlatni (2-3 minute).
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.