Recepti 03. listopada 2014.

Kroketi od krumpira s mortadelom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusne krokete možete poslužiti kao predjelo ili kao zalogajčiće na zabavi

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 424

Kroketi

  • 1000 g krumpir, zreli
  • 300 g mortadela (svinj.+ govedina )
  • 1 kom luk ,crveni
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Smjesa za paniranje

  • pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje
  • parmezan

Priprema

  1. Mortadelu s maslinama narežite na kockice. Oguljeni krumpir skuhajte u posljenoj vodi, ocijedite i pasirajte dok je još vruć. Primiješajte mu sjeckani luk, mortadelu, ribani parmezan, brašno, dva jaja, sol i papar. Sve glatko umijesite.
  2. Od smjese oblikujte kuglice nešto veće od oraha. Uvaljajte ih u brašno, jaje i ribani parmezan te ispržite u dubokoj masnoći. Poslužite odmah.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.