gastro postao
Ukusne krokete možete poslužiti kao predjelo ili kao zalogajčiće na zabavi
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 424
Kroketi
- 1000 g krumpir, zreli
- 300 g mortadela (svinj.+ govedina )
- 1 kom luk ,crveni
- sol
- svježe mljeveni papar
Smjesa za paniranje
- pšenično brašno, bijelo
- 2 kom jaje kokošje
- parmezan
Priprema
- Mortadelu s maslinama narežite na kockice. Oguljeni krumpir skuhajte u posljenoj vodi, ocijedite i pasirajte dok je još vruć. Primiješajte mu sjeckani luk, mortadelu, ribani parmezan, brašno, dva jaja, sol i papar. Sve glatko umijesite.
- Od smjese oblikujte kuglice nešto veće od oraha. Uvaljajte ih u brašno, jaje i ribani parmezan te ispržite u dubokoj masnoći. Poslužite odmah.
Izvor Skuhatćute