gastro postao
Ovaj prilog možete poslužiti uz hladne umake od vrhnja, salatu, ili uz toplu juhu od krumpira
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 242
Potrebno vam je
- 100 g masline, crne
- 15 ml ulje maslinovo
- 3 g češnjak
- 2 g sušeni timijan
- 2 g ružmarin
- 20 g pšenično brašno, bijelo
- 150 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 150 ml vrhnje za kuhanje
- 100 g parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Na zagrijanom maslinovom ulju prepržiti sitno kosane masline, češnjak i ružmarin
- Pržiti kratko, dodati glatko brašno, lagano ga popržiti, zaliti mlijekom i vrhnjem za kuhanje te miješati brzo da se ne stvore grudice.
- Kad se smjesa počne odvajati od dna posude, umiješati parmezan.
- Smjesu istresti u protvan na koji smo stavili prozirnu foliju, dobro poravnati i staviti da se smjesa dobro ohladi.
- Kad je smjesa hladna i čvrsta sa šteherom oblikujemo krokete, paniramo ih u smjesi od brašna, jaja i prezli.
- Pržimo u vrućem ulju.
- Poslužiti se može uz hladne umake od vrhnja i salatu, ili kao što ja volim uz toplu juhu od krumpira.
- Jelo aranžirajte sa salatom od klica graška i kremom od cvjetače.
Izvor Ana Grgić