Recepti 25. svibnja 2016.

Idealan prilog: Kroketi od maslina

Kroketi od maslina
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj prilog možete poslužiti uz hladne umake od vrhnja, salatu, ili uz toplu juhu od krumpira

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 242

Potrebno vam je

  • 100 g masline, crne
  • 15 ml ulje maslinovo
  • 3 g češnjak
  • 2 g sušeni timijan
  • 2 g ružmarin
  • 20 g pšenično brašno, bijelo
  • 150 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 150 ml vrhnje za kuhanje
  • 100 g parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Na zagrijanom maslinovom ulju prepržiti sitno kosane masline, češnjak i ružmarin
  2. Pržiti kratko, dodati glatko brašno, lagano ga popržiti, zaliti mlijekom i vrhnjem za kuhanje te miješati brzo da se ne stvore grudice.
  3. Kad se smjesa počne odvajati od dna posude, umiješati parmezan.
  4. Smjesu istresti u protvan na koji smo stavili prozirnu foliju, dobro poravnati i staviti da se smjesa dobro ohladi.
  5. Kad je smjesa hladna i čvrsta sa šteherom oblikujemo krokete, paniramo ih u smjesi od brašna, jaja i prezli.
  6. Pržimo u vrućem ulju.
  7. Poslužiti se može uz hladne umake od vrhnja i salatu, ili kao što ja volim uz toplu juhu od krumpira.
  8. Jelo aranžirajte sa salatom od klica graška i kremom od cvjetače.

Izvor Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.