gastro postao
                                            
                                        
                                    Jednostavan recept od kojeg će vam zamirisati cijela kuhinja
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 506
Za tijesto
- 300 g glatko brašno
 - 2 žlica pšenična krupica
 - 120 ml voda
 - 1 žličica Di-go suhi kvasac za kolače
 - 50 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
 - sol
 - ulje suncokretovo
 - šećer, u prahu
 
nadjev
- 2 kom jabuka (cijela)
 - 100 g šećer, kristal
 - 1 žličica mljeveni cimet
 - voda
 
Priprema
- Umiješajte brašno, krupicu, žličicu suhog di-go kvasca za kolače, vodu i sol. Na niskoj temperaturi ili blagom plameniku otopite margarin te ga dodajte u brašno. Polaganim miješanjem umijesite glatko tijesto.
 - Tijesto ostavite na toplom mjestu 30 minuta.
 - Oguljene jabuke narežite na kockice, pospite šećerom i cimetom i stavite kuhati u vrlo malo vode dok jabuke ne omekšaju. Štapnim mikserom ili gnječilicom za pire od jabuka napravite pire.
 - Nakon dizanja tijesto razvaljajte na 1 cm debljine i izrežite na pravokutnike. Na sredinu svakog stavite žličicu nadjeva, bočno preklopite i zarolajte tako da spoj dođe s donje strane.
 - U ugrijanom ulju pržite krokete dok ne dobiju zlatnu boju i stavite ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
 - Kad se ohlade pospite ih šećerom u prahu te servirajte uz čaj ili kavu.