Recepti 11. listopada 2014.

Krostata od višanja

gastro postao gastro.24sata.hr
Prhka talijanska pita u koju se zaljubljuje na prvo kušanje

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 7

Tijesto

  • 0.75 šalica maslac, slani
  • 0.35 šalica šećer, kristal
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 žličica ekstrakt vanilije
  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 žličica sol
  • 2 žličica limunova korica

Nadjev

  • 5 šalica višnje
  • 0.25 šalica višnje
  • 0.75 šalica šećer, kristal
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 2 žlica voda
  • 3 žlica maslac, slani
  • 3 žlica kukuruzni škrob

Priprema

  1. Napravite tijesto. Izmiksajte maslac i trećinu šalice šećera. Sačuvajte žlicu istučenog jajeta, a ostatak umiješajte u smjesu s maslacem. Dodajte vaniliju i promiješajte. Smanjite brzinu miksera pa dodajte brašno, sol i limunovu koricu. Miksajte. Umijesite tijesto i podijelite ga na dva dijela. zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 min.
  2. Napravite nadjev. Ugrijte maslac dok ne postane pjenast pa dodajte smrznute višnje i šećer te kuhajte dok se šećer ne otopi. Promiješajte pa kuhajte desetak min dok trešnje ne omekšaju. Pomiješajte vodu i škrob pa umiješajte u višnje. Kuhajte dvije minute miješajući. Ohladite nadjev.
  3. Razvaljajte polovicu tijesta i utisnite je u okrugli kalup. Ohladite u hladnjaku.
  4. Drugi dio tijesta isto tako razvaljajte pa narežite na dugačke trakice. I trakice ohladite pet min u hladnjaku. Ugrijte pećnicu na 170°c. Nadjenite tijesto u kalupu trešnjama, a preko preklopite trakice od druge polovice tijesta. Premažite trakice sačuvanim jajetom i pospite šećerom. Pecite sat vremena pa hladite sat.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.