Recepti 16. srpnja 2016.

Krostata s malinama

Krostata s malinama
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusno i fiiiiino! :)

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 20 dag brašna
  • 12 dag masti
  • 1 jaje
  • 1 prasak za pecivo
  • 2 žlica šećera
  • 1/2 dl mlijeka
  • 4 zumanca
  • 10 dag šećera
  • 5 dl mlijeka
  • 4 žlica gustina
  • 12 dag maslaca
  • 50 dag malina
  • 1 zele preljev za torte

Priprema

  1. 20 dag brašna sjedinite s 12 dag masti. Dodajte 1 jaje, prašak za pecivo, 2 žlice šećera i 1/2 dl mlijeka. Umijesite prhko tijesto. Ostavite da u hladnjaku oko 1 sat da odmori.
  2. Tijesto oblikujte u kalup te pecite 20ak minuta na 200C°. Pustite da se ohladi te prelijte voćnim sokom po želji.
  3. Zatim 4 žumanjca i 10 dag šeera izmiješajte pjenasto. Od 5 dl mlijeka odvojite pola i umutite 4 žlice gustina. Ostatak mlijeka stavite zakuhati. Mlijeko s gustinom sjedinite sa šećerom i žumanjcima. Kada ostatak mlijeka zakuha dodajte smjesu i miješajte dok se ne zgusne. Ohladite kremu te u nju umutite 12 dag maslaca.
  4. Tijesto premažite kremom te posložite maline. Prelijte žele preljevom. Uživajte!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.