gastro postao
Možda ste probali puno verzija krumpira, ali jeste li probali tortu od krumpira?
Ovo jelo može biti odličan prilog mesnim jelima. Kako ne biste stalno jeli pire krumpir, donosimo ovaj odličan prijedlog za pripremu krumpira.
Sastojci:
- 4 velika krumpira
- 2 velika luka, narezana na kockice
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica maslaca (za podmazivanje)
- 1 jaje, razmućeno
- 2 žlice kiselog vrhnja
- muškatni oraščić
- svježi timijan ili bosiljak
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Staviti peći krumpire u ljusci; peći ih 1 1/2 h, dok ne postanu meki iznutra; ohladiti ih i žlicom izvaditi unutrašnjost krumpira
- Smanjiti temperaturu pećnice na 180 stupnjeva
- Zagrijati ulje u tavi i popržiti luk, dok ne postane zlatno smeđe boje
- U posudi pomiješati pečeni krumpir, jaje, luk i kiselo vrhnje te posoliti po želji i naribati malo muškatnog oraščića; nježno sve promiješati
- Staviti peći u podmazan kalup za pite; peći 45 minuta (dok ne postane zlatne boje)
U ovako pečenom krumpiru, možete uživati i do nekoliko dana - idealno za blagdanske obroke!