Recepti 23. ožujka 2017.

Krumpiri punjeni nesvakidašnjim dodatkom

punjeni krumpir
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrenovke možete zamijeniti komadićima slanine koje prethodno popržite u tavi ili svježim kobasicama, odnosno pečenicama

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 384

Potrebno vam je

  • 4 krumpira
  • 50 g maslaca
  • 100 g goude 
  • 100 g parmezana
  • 100 g gorgonzole
  • 1.5 žlica kiselog vrhnja (10% masti)
  • 3 hrenovke (

Priprema

  1. Krumpire dobro operite i očistite te im razrežite vrh u obliku križića. Premažite ih maslacem, zamotajte u foliju i stavite peći na 200°C. Pecite ih od pola sata do 45 minuta dok ne postanu meki.
  2. Pomiješajte kiselo vrhnje i gorgonzolu te, prema želji, dodatno začinite solju i paprom. Parmezan naribajte, a gaudu izrežite na trake. Hrenovke narežite na manje dijelove.
  3. Proširite križiće na krumpirima i stisnite ih lagano na dnu kako bi se otvorili. Izdubite dio "mesa" pa ga pomiješajte s vrhnjem i gorgonzolom. Vratite unutra pa složite ploške gaude i hrenovke. Pospite parmezanom i zapecite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.