gastro postao
Hrenovke možete zamijeniti komadićima slanine koje prethodno popržite u tavi ili svježim kobasicama, odnosno pečenicama
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 384
Potrebno vam je
- 4 krumpira
- 50 g maslaca
- 100 g goude
- 100 g parmezana
- 100 g gorgonzole
- 1.5 žlica kiselog vrhnja (10% masti)
- 3 hrenovke (
Priprema
- Krumpire dobro operite i očistite te im razrežite vrh u obliku križića. Premažite ih maslacem, zamotajte u foliju i stavite peći na 200°C. Pecite ih od pola sata do 45 minuta dok ne postanu meki.
- Pomiješajte kiselo vrhnje i gorgonzolu te, prema želji, dodatno začinite solju i paprom. Parmezan naribajte, a gaudu izrežite na trake. Hrenovke narežite na manje dijelove.
- Proširite križiće na krumpirima i stisnite ih lagano na dnu kako bi se otvorili. Izdubite dio "mesa" pa ga pomiješajte s vrhnjem i gorgonzolom. Vratite unutra pa složite ploške gaude i hrenovke. Pospite parmezanom i zapecite.
Dobar tek!