Recepti 03. listopada 2014.

Krumpirove lađice

gastro postao gastro.24sata.hr
Uz ovaj recept pripremite ukusno predjelo ili finger food koji će svojim maštovitim izgledom privući i one najmanje.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 485

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpir, mladi
  • 12 kom slanina suha, masna
  • 40 g maslac, neslani
  • mladi luk
  • 1 šalica gouda punomasni
  • 1 kom vrhnje kiselo (10% masti )
  • 400 g grah,crveni

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°c. Neoguljene krumpire pecite oko 45 minuta. Ohladite ih.
  2. Ispržite slaninu, maknite s vatre i umiješajte polovicu nasjeckanog luka. Razrežite krumpir na četvrtine pazeći da kožica ostane čitava. Izdubite krumpirovo meso ostavljajući podlogu s koricom debljine pet mm. Premažite krumpire maslacem.
  3. Žlicom ispunite svaku lađicu mješavinom slanine, unutrašnjosti krumpira, graha i luka. Na vrh dodajte sir. Pecite još pet minuta, odnosno dok se sir ne rastopi. Pospite krumpir mladim lukom i poslužite jelo uz kiselo vrhnje.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.