gastro postao
Uz ovaj recept pripremite ukusno predjelo ili finger food koji će svojim maštovitim izgledom privući i one najmanje.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 485
Potrebno vam je
- 1000 g krumpir, mladi
- 12 kom slanina suha, masna
- 40 g maslac, neslani
- mladi luk
- 1 šalica gouda punomasni
- 1 kom vrhnje kiselo (10% masti )
- 400 g grah,crveni
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°c. Neoguljene krumpire pecite oko 45 minuta. Ohladite ih.
- Ispržite slaninu, maknite s vatre i umiješajte polovicu nasjeckanog luka. Razrežite krumpir na četvrtine pazeći da kožica ostane čitava. Izdubite krumpirovo meso ostavljajući podlogu s koricom debljine pet mm. Premažite krumpire maslacem.
- Žlicom ispunite svaku lađicu mješavinom slanine, unutrašnjosti krumpira, graha i luka. Na vrh dodajte sir. Pecite još pet minuta, odnosno dok se sir ne rastopi. Pospite krumpir mladim lukom i poslužite jelo uz kiselo vrhnje.
Izvor Skuhatćute