gastro postao
Domaća peciva kompaktnija su i hrskavija od kupovnih. Meso neka ostane ružičasto
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 628
Burger
- 1 kg mljevena junetina
- 1 vezica peršin, stabljika
- 1 kom jaje kokošje
- 2 žlica mast svinjska, nesoljena
- 3 žlica krušne mrvice
- 1 žlica senf
- sol
- papar
Pecivo
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 7 g suhi kvasac
- 35 g maslac, slani
- 150 ml voda
- 1 žličica sol
Priprema
- Sve sastojke pomiješajte u posudi i zamijesite rukama. Kušajte je li začinjeno po vašem ukusu. Ostavite smjesu nekoliko sati da se okusi prožmu. Nakon toga oblikujte burgere željene veličine. Ostavite da tako formirani stoje prekriveni folijom dok ih ne budete željeli peći.
- Za to vrijeme ispecite peciva. Za 10 - 12 manjih žemlji zamijesite tijesto i formirajte ga u valjak. Ostavite pola sata pokriveno da malo naraste. Tada režite komade željene veličine i oblikujte kuglice, koje po želji malo spljoštite dlanovima.
- Posložite ih na lim obložen masnim papirom. Neka rastu još barem pola sata. Premažite žumanjkom i pospite sjemenkama.
- Pecite 15 - 18 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Burgere pecite oko 3 minute sa svake strane.
Izvor Mrvica svaki dan