Recepti 26. siječnja 2015.

Kukuruzni sirni biskvit

Kukuruzni sirni biskvit
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Može kao prilog ili samostalno jelo

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 7

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1068

Potrebno vam je

  • 3 šalica glatko brašno
  • 180 g šećer, kristal
  • 1 šalica kukuruzno brašno ili krupica
  • 1 žlica prašak za pecivo
  • 1 žličica soda bikarbona
  • 1 žličica sol
  • 360 g cheddar
  • 240 g maslac, neslani
  • 1 šalica mlaćenica
  • vrhnje za kuhanje
  • svježe mljeveni papar
  • krupna sol

Priprema

  1. Pomiješajte i izmiksajte prvih 8 sastojaka dok dobijete homogenu smjesu.
  2. Umiješajte mlaćenicu i miksajte dok se formira tijesto. Ohladite 1 sat.
  3. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  4. Tijesto utisnite u kalup veličine 22x22 cm.
  5. Premažite površinu vrhnjem za kuhanje i posipajte paprom i krupnom soli.
  6. Pecite dok površina postane zlatno smeđe boje, a rubovi biskvita se počnu odvajati od kalupa, oko 25 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.