gastro postao
Kuhano povrće pomiješano s limunovim sokom poslužite kao prilog
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 172
Potrebno vam je
- 250 g pileći temeljac
- 60 g kvinoja
- 100 g cvjetača (listovi i cvijet)
- 1 žlica pinjoli
- 1 žlica masline, zelene, slane konzerv.
- 1 kom mladi luk
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica limunov sok
- 0.50 mala žlica limunova korica
- 1 kom peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Kvinoju isprati i procijediti tri puta.
- U zagrijani temeljac umiješati opranu kvinoju, poklopiti i kuhati na umjerenoj vatri 20-25 min ili dok kvinoja ne nabubri i upije svu tekućinu.
- Cvjetaču kuhati u kipućoj vodi 6 min.
- Kuhanu kvinoju i cvjetaču pomiješati sa ostalim sastojcima (prepecite pinjole), začiniti sa soli, paprom i limunovim sokom te sve promiješati.