Recepti 13. listopada 2014.

Kvinoja s limunom i cvjetačom

gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhano povrće pomiješano s limunovim sokom poslužite kao prilog

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 172

Potrebno vam je

  • 250 g pileći temeljac
  • 60 g kvinoja
  • 100 g cvjetača (listovi i cvijet)
  • 1 žlica pinjoli
  • 1 žlica masline, zelene, slane konzerv.
  • 1 kom mladi luk
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica limunov sok
  • 0.50 mala žlica limunova korica
  • 1 kom peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Kvinoju isprati i procijediti tri puta.
  2. U zagrijani temeljac umiješati opranu kvinoju, poklopiti i kuhati na umjerenoj vatri 20-25 min ili dok kvinoja ne nabubri i upije svu tekućinu.
  3. Cvjetaču kuhati u kipućoj vodi 6 min.
  4. Kuhanu kvinoju i cvjetaču pomiješati sa ostalim sastojcima (prepecite pinjole), začiniti sa soli, paprom i limunovim sokom te sve promiješati.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.