gastro postao
Nježnu kremastu juhu pojačavaju okusi đumbira i peperoncina, a curry je čini slatkastom, a poslatica je repić škampa koji je lagano prepržen
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 289
Potrebno vam je
- 1000 g škampi
- 0.25 kom celer, korijen
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 kom krumpir, zreli
- 1 prema želji češnjak
- 1 prema želji peršin, korijen
- 1 kom luk ,crveni
- ulje maslinovo
- đumbir u prahu
- sol
- vrhnje za kuhanje
Priprema
- Očistite repove škampa.
- Preostale dijelove iskoristite kako biste skuhali temeljac od škampi uz dodatak korjenastog povrća.
- Kada je kuhan, procijedite ga kroz finu cjediljku kako ne bi ljuskice od škampa dospjele u juhu.
- Krupne komade povrća usitnite štapnim mikserom i dodajte u procijeđenu juhu.
- Ponovno zakuhajte uz dodatak pola peperoncina, žličice đumbira, malo krupne soli i na vrh noža curryja.
- Pokapajte maslinovim uljem i sve dobro promiješajte štapnim mikserom. Dobit ćete efekt pjenaste krem juhe.
- Repiće škampa kratko okrenite na malo maslinova ulja, posolite te dodajte u tanjur za juhu neposredno prije serviranja. Preko njih prelijte toplu juhu.
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši