Recepti 13. listopada 2014.

Lagana juha sa svježim škampima

Lagana juha sa svježim škampima
gastro postao gastro.24sata.hr
Nježnu kremastu juhu pojačavaju okusi đumbira i peperoncina, a curry je čini slatkastom, a poslatica je repić škampa koji je lagano prepržen

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 289

Potrebno vam je

  • 1000 g škampi
  • 0.25 kom celer, korijen
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom krumpir, zreli
  • 1 prema želji češnjak
  • 1 prema želji peršin, korijen
  • 1 kom luk ,crveni
  • ulje maslinovo
  • đumbir u prahu
  • sol
  • vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Očistite repove škampa.
  2. Preostale dijelove iskoristite kako biste skuhali temeljac od škampi uz dodatak korjenastog povrća.
  3. Kada je kuhan, procijedite ga kroz finu cjediljku kako ne bi ljuskice od škampa dospjele u juhu.
  4. Krupne komade povrća usitnite štapnim mikserom i dodajte u procijeđenu juhu.
  5. Ponovno zakuhajte uz dodatak pola peperoncina, žličice đumbira, malo krupne soli i na vrh noža curryja.
  6. Pokapajte maslinovim uljem i sve dobro promiješajte štapnim mikserom. Dobit ćete efekt pjenaste krem juhe.
  7. Repiće škampa kratko okrenite na malo maslinova ulja, posolite te dodajte u tanjur za juhu neposredno prije serviranja. Preko njih prelijte toplu juhu.

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.