Recepti 05. lipnja 2015.

Lagane kocke s jagodama

Lagane kocke s jagodama
gastro postao gastro.24sata.hr
Kolač je izrazito lagan, sočan zbog divnog biskvita i samih jagoda te predstavlja pravi užitak za vaša nepca sad kad su ljetne vrućine napokon pokucale na vrata. S pripremom ste gotovi za taj čas i nema predugog stajanja uz zagrijanu pećnicu. U slast!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 5 kom jaja
  • 300 g glatkog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • jagoda

Priprema

  1. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka pa bjelanjke izraditi u čvrsti snijeg, a žumanjcima dodati šećer i pjenasto izmiksati.
  2. Snijeg lagano umiješati u smjesu žumanjaka i šećera.
  3. Dodati maslac koji je prethodno odstajao na sobnoj temperaturi i izmiksati da se sastojci povežu.
  4. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo pa promiješati žlicom da dobijete lijepu gustu smjesu koja će biti podloga za voće.
  5. Kalup obložite papirom za pečenje pa u njega prebacite pripremljenu smjesu.
  6. Jagode operite, očistite i narežite na manje komadiće pa ih poslažite po smjesi koja je već u kalupu (lagano ih utisnite u smjesu).
  7. Kolač stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite ga 15-tak minuta.
  8. Gotov kolač izvadite iz pećnice i ostavite ga da se dobro ohladi.
  9. Kad se kolač ohladi, čvrsto izmiksajte slatko vrhnje i njime ukrasite kolač. Na vrh kolača možete dodati još jagoda prema želji (jagoda nikad previše).

Kolač je izrazito lagan, sočan zbog divnog biskvita i samih jagoda te predstavlja pravi užitak za vaša nepca sad kad su ljetne vrućine napokon pokucale na vrata. S pripremom ste gotovi za taj čas i nema predugog stajanja uz zagrijanu pećnicu. U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.