Recepti 05. veljače 2015.

Lagane palačinke s mlaćenicom

Lagane-palačinke-s-mlaćenicom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravite nešto drukčiju verziju popularnih palačinki

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 320

Potrebno vam je

  • 3 šalica glatko brašno
  • 3 žlica šećer, kristal
  • 3 žličica prašak za pecivo
  • 3 žličica soda bikarbona
  • 1 prstohvat sol
  • 3 šalica mlaćenica
  • 120 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
  • 3 kom jaje kokošje
  • 75 ml maslac, neslani

Priprema

  1. U većoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sodu bikarbonu te sol.
  2. U drugoj posudi zajedno istucite mlaćenicu, mlijeko, jaja i otopljeni maslac.
  3. Neposredno prije pečenja pomiješajte dvije smjese, tako da sipate mokre sastojke u suhe te pažljivo izmiješajte pomoću kuhače ili vilice dok se svi sastojci ravnomjerno povežu.
  4. Na tavu za palačinke kapnite nekoliko kapi ulja i zagrijte.
  5. Kutljačom zagrabite otprilike pola šalice smjese i izlijte u tavu. Pecite 1 do 2 minute sa svake strane, odnosno dok površina posmeđi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.