Recepti 06. srpnja 2018.

Lagani ceviche od orade s tortilja čipsom i avokadom

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Andreu s bloga Cukar pamtimo po sjajnim receptima za kruh, ali i divnim slasticama. Kada smo je pozvali na naše druženje uz tapase i koktele, nismo mogli ni zamisliti što će nam spremati. Andrea nas je iznenadila svježom ribom, a mi smo ostali oduševljeni genijalnom kombinacijom osvježavajućih okusa. Upoznajte Andrein ceviche.

Iako ceviche zvuči kao nešto što se jede samo u dobrim restoranima, riječ je o potpunoj zabludi. U to nas je uvjerila i Andrea s bloga Cukar koja je svježu oradu kombinirala s jednostavnim, sezonskim povrćem, dobro je začinila, a zatim sve zajedno poslužila uz hrskavi tortilja čips.

 

Možda vas zanima... Grickali smo tapase i mućkali koktele - blogerski vikend za pamćenje! Špajza

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Na kraju smo svi zajedno uživali u osvježavajućim, hrskavim zalogajima koji su bili sjajna uvertira u ostatak jela, a odlično su se složili i uz hladne, slatke koktele.

Recept za Andrein ceviche potražite u nastavku, a kako nam je bilo na drugom blogerskom gastro meet up-u, pogledajte u videu.
 

 

Za pripremu cevichea potrebno vam je:

  • 800 g fileta orade
  • 1 – 2 velike glavice ljubičastog luka
  • 8 limeta
  • 250 zelenih maslina bez koštice
  • 2 – 3 zelena čilija, Jalapeño ili nešto slično
  • 5 – 6 rajčica
  • veliki svežanj svježeg korijandera (ako ne nađeš ići ćemo s peršinom)
  • 2 naranče
  • maslinovo ulje
  • morska sol
  • 2 – 3 avokada (mekša)
  • Tortilja čips

Postupak pripreme:

  1. Ribu narežite na kockice, a luk na tanke trakice.
  2. Pomiješajte ribu i luk te ih prelijte ocijeđenim sokom od 5 – 6 limeta. Ostavite u hladnjaku da se
  3. marinira.
  4. U međuvremenu nasjeckajte masline, čili, rajčice i korijander.
  5. Mariniranu ribu izvadite iz marinade, dodajte joj pripremljeno povrće te sve dobro začinite solju i
  6. maslinovim uljem i narančinim sokom za slatkoću.
  7. Poslužite dobro ohlađeno uz narezani avokado i tortilja čips.

Dobar tek!

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.