Iako ceviche zvuči kao nešto što se jede samo u dobrim restoranima, riječ je o potpunoj zabludi. U to nas je uvjerila i Andrea s bloga Cukar koja je svježu oradu kombinirala s jednostavnim, sezonskim povrćem, dobro je začinila, a zatim sve zajedno poslužila uz hrskavi tortilja čips.
Na kraju smo svi zajedno uživali u osvježavajućim, hrskavim zalogajima koji su bili sjajna uvertira u ostatak jela, a odlično su se složili i uz hladne, slatke koktele.
Recept za Andrein ceviche potražite u nastavku, a kako nam je bilo na drugom blogerskom gastro meet up-u, pogledajte u videu.
Za pripremu cevichea potrebno vam je:
- 800 g fileta orade
- 1 – 2 velike glavice ljubičastog luka
- 8 limeta
- 250 zelenih maslina bez koštice
- 2 – 3 zelena čilija, Jalapeño ili nešto slično
- 5 – 6 rajčica
- veliki svežanj svježeg korijandera (ako ne nađeš ići ćemo s peršinom)
- 2 naranče
- maslinovo ulje
- morska sol
- 2 – 3 avokada (mekša)
- Tortilja čips
Postupak pripreme:
- Ribu narežite na kockice, a luk na tanke trakice.
- Pomiješajte ribu i luk te ih prelijte ocijeđenim sokom od 5 – 6 limeta. Ostavite u hladnjaku da se
- marinira.
- U međuvremenu nasjeckajte masline, čili, rajčice i korijander.
- Mariniranu ribu izvadite iz marinade, dodajte joj pripremljeno povrće te sve dobro začinite solju i
- maslinovim uljem i narančinim sokom za slatkoću.
- Poslužite dobro ohlađeno uz narezani avokado i tortilja čips.
Dobar tek!