gastro postao
Polpete s dodatkom povrća oduševit će i djecu koja ne vole povrće
"Polpette" su poznato talijansko jelo gdje se obično rade s mesom, no možete im dodati i povrće.
Polpete od kukuruza i puretine mogu se jesti tople ili hladne, a još su bolje uz osvježavajući umak od rajčica i avokada ili vrhnja. Priprema je jednostavna i brza, a umjesto svježih lipova kukuruza možete koristiti i već kuhani pakirani kukuruz.
Potrebno vam je:
- 1.25 šalica kukuruza
- 1.25 šalica smrznuti grašak
- 150 g puretine
- 1/2 šalice korijandera
- 2 jaja
- 1 šalica brašna
- 1/4 šalice ulja
- sol
- papar
Priprema:
- Skuhajte grašak. Isperite kukuruz iz konzerve pa pomiješajte s graškom.
- Dodajte usitnjenu puretinu, korijandar, jaja i brašno te sve stavite u blender. Dobro začinite solju i paprom. Izmiksajte šalicu smjese dok ne postane jednolična pa dodajte ostatak.
- Ugrijte žlicu ulja u tavi. Od smjese napravite polpete pa pržite četiri po četiri od dvije do tri minute. Kad su gotove, dodajte još ulja i pržite ostatak dok ne potrošite smjesu.
- Ostavite ih da odstoje na kuhinjskom papiru kako biste se riješili viška masnoće pa poslužite.
Dobar tek!