Recepti 2111 prikaza 20. rujna 2018.

Lagani ručak: Polpete od kukuruza, graška i puretine

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Polpete s dodatkom povrća oduševit će i djecu koja ne vole povrće

"Polpette" su poznato talijansko jelo gdje se obično rade s mesom, no možete im dodati i povrće. 

 

Možda vas zanima... Slasne i hrskave: Polpete od svježeg sira Recepti

 

Polpete od kukuruza i puretine mogu se jesti tople ili hladne, a još su bolje uz osvježavajući umak od rajčica i avokada ili vrhnja. Priprema je jednostavna i brza, a umjesto svježih lipova kukuruza možete koristiti i već kuhani pakirani kukuruz.

 

Možda vas zanima... Polpete: Super ukusne tikvice u novom ruhu Recepti


 

Potrebno vam je:

  • 1.25 šalica kukuruza
  • 1.25 šalica smrznuti grašak
  • 150 g puretine
  • 1/2 šalice korijandera
  • 2 jaja
  • 1 šalica brašna
  • 1/4 šalice ulja
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Skuhajte grašak. Isperite kukuruz iz konzerve pa pomiješajte s graškom.
  2. Dodajte usitnjenu puretinu, korijandar, jaja i brašno te sve stavite u blender. Dobro začinite solju i paprom. Izmiksajte šalicu smjese dok ne postane jednolična pa dodajte ostatak.
  3. Ugrijte žlicu ulja u tavi. Od smjese napravite polpete pa pržite četiri po četiri od dvije do tri minute. Kad su gotove, dodajte još ulja i pržite ostatak dok ne potrošite smjesu.
  4. Ostavite ih da odstoje na kuhinjskom papiru kako biste se riješili viška masnoće pa poslužite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.