Recepti 13. listopada 2014.

Ledeni souffle s narančama

Ledeni souffle s narančama
gastro postao gastro.24sata.hr
Ledena poslastica koja ujedinjuje naranču i bijelu čokoladu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 477

Potrebno vam je

  • 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 90 g šećer, kristal
  • 150 ml sok od naranče (prirod. svježi)
  • 8 kom jaje kokošje
  • 3 list zelatina
  • 100 g bijela čokolada
  • 20 ml liker od naranče
  • 4 kom bjelanjak kokošji
  • 400 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Sa šećerom u kockama istrljajte narančine kore, koje nakon toga utapajte u narančin sok.
  2. Žumanjke zapjenite te stavite na vodenu paru te ih dalje miješajte i postepeno dodajte sok sa šećerom. Dobit ćete finu, laganu pjenu.
  3. Dok je pjena još topla, dodajte bijelu čokoladu, liker i želatinu koju ste prethodno namočili u hladnu vodu da nabubri i omekša.
  4. Bjelanke sa šećerom tucite u čvrsti snijeg, od slatkog vrhnja napravite šlag i spojite sve tri mase.
  5. Plastične ili metalne tuljce punite s tom pjenom i stavite zamrznuti.
  6. Desert možete glazirati čokoladom, a poslužuje se napola smrznuti.

Izvor Zdravko Perić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.