gastro postao
Ledena poslastica koja ujedinjuje naranču i bijelu čokoladu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 477
Potrebno vam je
- 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 90 g šećer, kristal
- 150 ml sok od naranče (prirod. svježi)
- 8 kom jaje kokošje
- 3 list zelatina
- 100 g bijela čokolada
- 20 ml liker od naranče
- 4 kom bjelanjak kokošji
- 400 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Sa šećerom u kockama istrljajte narančine kore, koje nakon toga utapajte u narančin sok.
- Žumanjke zapjenite te stavite na vodenu paru te ih dalje miješajte i postepeno dodajte sok sa šećerom. Dobit ćete finu, laganu pjenu.
- Dok je pjena još topla, dodajte bijelu čokoladu, liker i želatinu koju ste prethodno namočili u hladnu vodu da nabubri i omekša.
- Bjelanke sa šećerom tucite u čvrsti snijeg, od slatkog vrhnja napravite šlag i spojite sve tri mase.
- Plastične ili metalne tuljce punite s tom pjenom i stavite zamrznuti.
- Desert možete glazirati čokoladom, a poslužuje se napola smrznuti.
Izvor Zdravko Perić