Recepti 14. travnja 2016.

Lignje u tempuri

Lignje pržene u tempuri
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Popržite lignje u laganoj smjesi koja će oduševiti svačije nepce

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 283

Potrebno vam je

  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 110 g glatko brašno
  • 1 prstohvat prašak za pecivo
  • 1 dl mineralna voda
  • 3 kom lignja

Priprema

  1. Ugrijte ulje u tavi.
  2. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i dodajte mineralne vode dovoljno da dobijete glatku smjesu.
  3. Umočite lignje u smjesu. Pržite ih u vrućem ulju tri do četiri minute dok ne postanu hrskave i zlatne. Ocijedite ih na papirnatom ručniku.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.