Recepti 03. listopada 2014.

Liker od jaja

Liker od jaja
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasti liker od jaja, mlijeka, slatkog vrhnja i ruma neće vas ostaviti ravnodušnima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1123

Potrebno vam je

  • 3 kom jaje kokošje
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 500 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 500 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 250 g šećer, kristal
  • 1 žlica ekstrakt vanilije
  • 0.50 mala žlica muškatni oraščić
  • 0.25 mala žlica mljeveni cimet
  • 250 ml tamni rum
  • vrhnje za šlag
  • kakao u prahu, nezašećereni
  • štapić cimeta

Priprema

  1. Pjenasto izmiksajte tri jaja i tri žumanjka sa šećerom. Zakuhajte mlijeko s cimetom i muškatnim oraščićem.
  2. Odvojite dio vrelog mlijeka i dodajte ga jajima pa sve izlijte u vrelo mlijeko. Kuhajte na najslabijoj vatri stalno miješajući. Na kraju umiješajte vaniliju i rum. Maknite s vatre i procijedite kroz sitno cjedilo. Ostavite da se dobro ohladi.

Kremasti liker od jaja, mlijeka, slatkog vrhnja i ruma neće vas ostaviti ravnodušnima

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.