Recepti 04. srpnja 2016.

Osvježavajuć ljetni hit: Campari lubenica

Campari lubenica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zavodljiva ljetna kombinacija s lubenicom i campari likerom

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 49

Potrebno vam je

  • 1200 g lubenica (mesnati dio)
  • 0.25 šalica šećer, kristal
  • 0.50 šalica campari liker

Priprema

  1. Dio po dio lubenice usitnite do pirea u blenderu, nakon čega bi trebali dobiti otprilike 5 šalica pirea.
  2. U lubenicu umiješajte šećer i Campari te ostavite da odstoji 10 min kako bi se šećer otopio.
  3. Promiješajte i ulijte smjesu u plitku posudu za pečenje, poklopite i stavite u zamrzivač.
  4. Hladite dok 2/3 smjese bude smrznuto, otprilike 2,5 do 3 sata.
  5. Pomoću vilice razbijte smrznuti dio na kristaliće pa vratite u zamrzivač.
  6. Kada se potpuno smrzne, još jednom promiješajte i držite u zamrzivaču do serviranja.
  7. Servirajte u čašama samo ili posuto sa malo Camparija i narezane zrele jagode.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.