gastro postao
Zavodljiva ljetna kombinacija s lubenicom i campari likerom
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 49
Potrebno vam je
- 1200 g lubenica (mesnati dio)
- 0.25 šalica šećer, kristal
- 0.50 šalica campari liker
Priprema
- Dio po dio lubenice usitnite do pirea u blenderu, nakon čega bi trebali dobiti otprilike 5 šalica pirea.
- U lubenicu umiješajte šećer i Campari te ostavite da odstoji 10 min kako bi se šećer otopio.
- Promiješajte i ulijte smjesu u plitku posudu za pečenje, poklopite i stavite u zamrzivač.
- Hladite dok 2/3 smjese bude smrznuto, otprilike 2,5 do 3 sata.
- Pomoću vilice razbijte smrznuti dio na kristaliće pa vratite u zamrzivač.
- Kada se potpuno smrzne, još jednom promiješajte i držite u zamrzivaču do serviranja.
- Servirajte u čašama samo ili posuto sa malo Camparija i narezane zrele jagode.