gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 250 g JAGODA
- 4 kom JAJA
- 70 g ŠEĆERA
- 1 kom VANILIN ŠEĆER
- 100 g BRAŠNA
- 40 g MASLACA
- 400 ml JOGURTA
- 80 g ŠEĆERA
- 200 ml SLATKOG VRHNJA
- 1 kom ŽELATINA
- 1 kom LIMUN
Priprema
- Odvojiti bjelanjke od žumanjaka,te istući čvrsti snijeg. Žumanjke istući sa šećerom i vanilin šećerom,dodati im otopljen maslac,brašno i u sve to ručno umiješati snijeg od bjelanjaka.
- U namašten kalup staviti smjesu i peći na 200 °C nekih 10 minuta.Kad je gotovo,izvaditi iz pećnice i ohladiti. Jagode oprati i narezati na kriške.Dio ostaviti za ukrašavanje.Staviti na ohlađeni biskvit.
- Jogurt pomiješati sa šećerom i dodati koricu i sok 1 limuna.Dodati otopljenu želatinu.Želatinu otopiti prema uputstvima na vrećici.Istući šlag i dodati u smjesu. Kolač premazati kremom i staviti u frižider da se hladi.