gastro postao
Filete lososa popržite na ulju, stavite u umak od limuna i pustite da krčka
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 12
Potrebno vam je
- 4 filet losos
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom limun
- 1 kom ljuta paprika
- 2 l povrtni temeljac
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 mala žlica med, vrcani
- sol
- bijeli papar
- peršin, stabljika
Priprema
- Kotlete lososa posolite i stavite u frižider. Luk očistite, operite i sitno nasjeckajte.Dobro operite limun i naribajte koru. Ljutu papričicu očistite od sjemenki i nasjeckajte je. Iscijedite sok jednog limuna.
- U dubljoj tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja, pa dodajte sjeckani luk i prodinstajte ga. Ulijte juhu, dodajte ljutu papričicu, sok i koru limuna i kuhajte oko 5 minuta, posolite, popaprite po ukusu i dodajte med, sve dobro promiješajte, smanjite vatru i ostavite da krčka.
- U drugoj tavi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja i brzo popržite kotlete lososa (dok ne porumene s obje strane).
- Položite kotlete u umak od limuna i po vrhu ih pokrijte kolutovima limuna, pa ostavite da na laganoj vatri krčka oko 10 minuta.
- Ribu servirajte na tanjure i prelijte limunovim sokom, a odozgo pospite sitno sjeckanim peršinom.
Filete lososa popržite na ulju, stavite u umak od limuna i pustite da krčka