Recepti 13. listopada 2014.

Losos u umaku od limuna

gastro postao gastro.24sata.hr
Filete lososa popržite na ulju, stavite u umak od limuna i pustite da krčka

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 12

Potrebno vam je

  • 4 filet losos
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom limun
  • 1 kom ljuta paprika
  • 2 l povrtni temeljac
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica med, vrcani
  • sol
  • bijeli papar
  • peršin, stabljika

Priprema

  1. Kotlete lososa posolite i stavite u frižider. Luk očistite, operite i sitno nasjeckajte.Dobro operite limun i naribajte koru. Ljutu papričicu očistite od sjemenki i nasjeckajte je. Iscijedite sok jednog limuna.
  2. U dubljoj tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja, pa dodajte sjeckani luk i prodinstajte ga. Ulijte juhu, dodajte ljutu papričicu, sok i koru limuna i kuhajte oko 5 minuta, posolite, popaprite po ukusu i dodajte med, sve dobro promiješajte, smanjite vatru i ostavite da krčka.
  3. U drugoj tavi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja i brzo popržite kotlete lososa (dok ne porumene s obje strane).
  4. Položite kotlete u umak od limuna i po vrhu ih pokrijte kolutovima limuna, pa ostavite da na laganoj vatri krčka oko 10 minuta.
  5. Ribu servirajte na tanjure i prelijte limunovim sokom, a odozgo pospite sitno sjeckanim peršinom.

Filete lososa popržite na ulju, stavite u umak od limuna i pustite da krčka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.