Recepti 03. kolovoza 2017.

Luksuzni čokoladni desert na vašem stolu

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravite sami elegantnu čokoladnu slasticu koju ste dosad viđali samo u vrhunskim restoranima...

Čokoladne kugle koje se tope pod mlazom vruće čokolade zasigurno su vam zapele za oko na društvenim mrežama. Ako ste mislili da su takvi deserti rezervirani samo za spretne slastičare, video u nastavku i popratni recept će vas razuvjeriti. Prvo pogledajte postupak pripreme, a onda se bacite na pripremu ove predivne kugle od bijele čokolade.

Sastojci u nastavku su dovoljni za četiri primamljive kugle od bijele čokolade punjene sladoledom od čokolade i prelivene tamnom čokoladom.  

 

 

Sladoled možete napraviti sami prema nekom od naših recepata ili ga jednostavno kupiti. 

 

Možda vas zanima... Bliže nego ikad: Sladoled od kokosa i čokolade Recepti

 

Sastojci:

  • 500 g bijele čokolade
  • 200 g tamne čokolade
  • 2 žlice biljnog ulja
  • Šaka borovnica ili malina

 

Rastopite bijelu čokoladu, dodajte ulje i dobro promiješajte. Nakon toga napušite četiri mala balona za vodu i umočite ih u pažljivo u rastopljenu čokoladu, tako da budu ravnomjerno pokriveni. Vrh balona probušite čačkalicom i pustite ih da vise na rešetki koja vam je dostupna. Nakon što se čokolada stisne, probušite balon i pažljivo ga izvucite van. 

Na ravnom tanjuru servirajte kuglicu sladoleda sa svježim voćem ili kremu po vašem izboru, a zatim otopite vrh bijele čokoladne kugle na tavici kako bi bio uredan i ravan. Naravno da u vrijeme vrućina ovaj desert morate završiti tik prije serviranja. 

Uživajte u trostrukom čokoladnom užitku o kakvom ste dosad samo sanjali.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.