Recepti 1371 prikaza 13. listopada 2014.

Mađarski langoš

Mađarski langoš
Isprobajte ovaj tradicionalni kruh iz susjedne države kojeg neki nazivaju i mađarskom 'pizzom'

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 244

Tijesto

  • 600 g pšenično brašno, bijelo
  • 500 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 mala žlica sol
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 20 g kvasac, svježi
  • 2 žlica ulje suncokretovo

Nadjev

  • sirni namaz (20% m u st)
  • slanina suha, masna
  • vlasac ( listovi)
  • 1 kom vrhnje kiselo (12% masti)

Priprema

  1. Natrgajte kvasac na komadiće, prelijte mlakim mlijekom i pospite šećerom.
  2. U veliku posudu prosijte brašno, dodajte sol i dvije žlice ulja, umijesite kvasac te sve dobro promiješajte. Ostavite tijesto na toplom da se diže oko 30 minuta.
  3. Kad se tijesto digne, dobro ga izradite i podijelite na deset jednakih dijelova. Razvaljajte u malene krugove nalik na palačinke pa pržite u dubokom i vrućem ulju.
  4. Još vruće tijesto premažite kiselim vrhnjem i sirom.
  5. Prema želji, možete dodati tanko narezanu i poprženu slaninu te začiniti vlascem.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.