gastro postao
Isprobajte ovaj tradicionalni kruh iz susjedne države kojeg neki nazivaju i mađarskom 'pizzom'
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 244
Tijesto
- 600 g pšenično brašno, bijelo
- 500 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 1 mala žlica sol
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 20 g kvasac, svježi
- 2 žlica ulje suncokretovo
Nadjev
- sirni namaz (20% m u st)
- slanina suha, masna
- vlasac ( listovi)
- 1 kom vrhnje kiselo (12% masti)
Priprema
- Natrgajte kvasac na komadiće, prelijte mlakim mlijekom i pospite šećerom.
- U veliku posudu prosijte brašno, dodajte sol i dvije žlice ulja, umijesite kvasac te sve dobro promiješajte. Ostavite tijesto na toplom da se diže oko 30 minuta.
- Kad se tijesto digne, dobro ga izradite i podijelite na deset jednakih dijelova. Razvaljajte u malene krugove nalik na palačinke pa pržite u dubokom i vrućem ulju.
- Još vruće tijesto premažite kiselim vrhnjem i sirom.
- Prema želji, možete dodati tanko narezanu i poprženu slaninu te začiniti vlascem.
Izvor Skuhatćute