Recepti Koktel 02. kolovoza 2024.

MAI TAI - egzotika u čaši za savršene ljetne večeri

Koktel
4 MIN
0 MIN
1
JEDNOSTAVNO
Mai Tai
Koktel Mai Tai
foto: Lisa Fotios/Pexels
Uživaj u ovom egzotičnom koktelu i prepusti se ljetnim vibracijama...

Mai Tai je jedan od najpoznatijih tiki koktela, a priča o njemu vodi nas u tropske krajeve i na sunčane plaže. Napravljen od dvije vrste ruma, likera od naranče, soka limete i orgeat sirupa (gusti sirup na bazi badema s citrusnim ili cvjetnim esencijama), Mai Tai je osvježavajuć napitak s daškom citrusa i upravo savršenom dozom slatkoće.

Ne čudi što je ovaj koktel toliko omiljen među ljubiteljima tiki koktela. Nije previše jak, ali dovoljno je snažan da ti pruži pravu dozu užitka. Bez obzira na to jesi li na brodu ili na kauču, ovaj koktel će ti praviti društvo cijelu večer.

Ne gasi ekran dok kuham

Mai Tai
4 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
1
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Led
  • Limeta 1 kom
  • Bijeli rum 30 ml
  • Tamni rum 30 ml
  • Orgeat 20 ml
  • Grand Marnier 15 ml
  • Listići mente
Postupak
  1. Stavi 30 ml soka od limete, 30 ml bijelog ruma, 30 ml tamnog ruma, 20 ml orgeata i 15 ml Grand Marniera u shaker za koktele. Napuni shaker ledom, zatvori ga i tresi dok vanjska strana shakera ne postane vrlo hladna, oko 20 sekundi.


  2. Ulij kroz fino sito u čašu napunjenu ledom. Ukrasi kolutićem limete, listićima svježe mente i/ili ušećerenom trešnjom.


Uživaj i u ovim ljetnim koktelima!

sea breeze koktel Možda vas zanima... Sea Breeze koktel od samo 3 sastojka za super osvježenje Recepti kokteli Možda vas zanima... Imamo 3 odlična recepta za koktele za početak ljeta! Recepti Tequila sunrise Možda vas zanima... Uživaj u savršenom koktelu tequila sunrise! Recepti Piña colada s lubenicom Možda vas zanima... Piña colada s lubenicom, nova verzija klasike Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.