gastro postao
Fantastične mini pite od čokolade desert su za svačiji ukus
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 921
Tijesto
- 100 g maslac, slani
- 120 g pšenično brašno, bijelo
- 2.50 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 70 g šećer, u prahu
Krema
- 330 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 1 kom banane
- 3 žlica kokosovo brašno
- 1 kom narančina kora
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 30 g nestlé dessert corsé
- 140 g nestlé dessert noir čokolada
Priprema
- Prosijte brašno i kakao u prahu. Izmiksajte maslac sa šećerom u prahu. Dodajte žumanjak i umiješajte u maslac. Uspite brašno s kakaom i miješajte dok se sve ne skupi u tijesto. Oblikujte tijesto u valjak, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na sat, dva.
- Razrežite tijesto na komade od oko dva cm i svaki razvaljajte u krug. Obložite tijestom male kalupe za pitu (promjera oko četiri cm), ispikajte vilicom i stavite u zamrzivač na 30 min.
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Pecite tijesto desetak minuta, dok ne bude suho na dodir.
- Za nadjev zagrijte vrhnje s korom banane, kokosom i koricom od naranče. Kad zavrije, ohladite da vrhnje upije okuse.
- Procijedite u drugu posudu.
- Razmutite žumanjke u zdjeli.
- Zagrijte ponovno vrhnje do vrenja i prelijte njime sitno nasjeckanu čokoladu. Ostavite oko minutu, zatim izmiješajte dok se sva čokolada ne rastopi. Ulijte toplu čokoladu na žumanjak miješajući.
- Ulijte čokoladnu smjesu u pečeno tijesto do vrha i stavite u hladnjak na sat vremena, dok se krema ne stisne.
Izvor Ana Ugarković