Recepti 03. listopada 2014.

Male tropske pite od čokolade

gastro postao gastro.24sata.hr
Fantastične mini pite od čokolade desert su za svačiji ukus

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 921

Tijesto

  • 100 g maslac, slani
  • 120 g pšenično brašno, bijelo
  • 2.50 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 70 g šećer, u prahu

Krema

  • 330 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 1 kom banane
  • 3 žlica kokosovo brašno
  • 1 kom narančina kora
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 30 g nestlé dessert corsé
  • 140 g nestlé dessert noir čokolada

Priprema

  1. Prosijte brašno i kakao u prahu. Izmiksajte maslac sa šećerom u prahu. Dodajte žumanjak i umiješajte u maslac. Uspite brašno s kakaom i miješajte dok se sve ne skupi u tijesto. Oblikujte tijesto u valjak, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na sat, dva.
  2. Razrežite tijesto na komade od oko dva cm i svaki razvaljajte u krug. Obložite tijestom male kalupe za pitu (promjera oko četiri cm), ispikajte vilicom i stavite u zamrzivač na 30 min.
  3. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  4. Pecite tijesto desetak minuta, dok ne bude suho na dodir.
  5. Za nadjev zagrijte vrhnje s korom banane, kokosom i koricom od naranče. Kad zavrije, ohladite da vrhnje upije okuse.
  6. Procijedite u drugu posudu.
  7. Razmutite žumanjke u zdjeli.
  8. Zagrijte ponovno vrhnje do vrenja i prelijte njime sitno nasjeckanu čokoladu. Ostavite oko minutu, zatim izmiješajte dok se sva čokolada ne rastopi. Ulijte toplu čokoladu na žumanjak miješajući.
  9. Ulijte čokoladnu smjesu u pečeno tijesto do vrha i stavite u hladnjak na sat vremena, dok se krema ne stisne.

Izvor Ana Ugarković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.