Još jedno ime koje je već desetljeće prisutno na našoj blogerskoj sceni je Marija Cossi, autorica bloga "Make it healthy": "To je bio početak mojih kulinarskih istraživanja i kada sam počela obraćati više pažnje prema namirnicama koje koristim u pripremi svojih jela i počela se upoznavati sa novima. Počela sam s pretvaranjem klasičnih jela i deserata u zdravije inačice i to me tjeralo da još više istražujem i da se zabavljam u svojoj kuhinji. Osjetila sam potrebu i želju prenijeti svoje avanture i saznanja sa drugima, pa sam tako počela i s online objavama, a posebno kako bi prenijela drugima da kuhanje ne treba biti komplicirano ili pretjerano dugo trajati, a jela mogu biti itekako hranjiva, zanimljiva i jednostavna i da svi možemo češće i sa guštom jesti kod kuće".
Prisjetila se Marija i prvog recepta koji je objavila na blogu: "Prvi recept koji sam ikad pripremila sama bio je kuglof, a prvi recept na blogu bio je banana bread od pirovog brašna i zobenih pahuljica koji je i danas jedan od popularnijih recepata sa bloga. Od tada, došlo je do nekih preinaka u receptu, ali i dalje je veliki favorit".
Mariju i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!
Brza jela s wow efektom su najpopularnija na njezinom blogu, a to su obično recepti gdje svi sastojci idu u jednu zdjelu i onda idu u obradu ili nema pretjerano puno koraka u izradi. Kada pronađe malo slobodnog vremena, Marija si za dušu priprema jela u stilu složenaca: "Volim jela u stilu složenca, a pećnica je oduvijek moj najbolji prijatelj u kuhinji. U zadnje vrijeme testiram dosta i recepte s dizanim tijestima, a upravo sada u kuhinji raste moj prvi starter za focacciu od kiselog tijesta".
"Tradicionalni recepti povezuju nas sa toplinom doma, a meni nema ništa ljepše nego okupljanje obitelji za stolom i uživanju u okusima našeg podneblja. Ipak, kao vegetarijanka, moji recepti tradicionalne kuhinje su uvijek malo drugačiji, iako gledam da okusom nikako ne zaostaju. Sve više i više uviđam da su začini zapravo sve!", objasnila nam je Marija te dodaje da je jedno tradicionalno jelo koje svatko treba znati pripremiti dobra mineštrina s mahunarkama, žitaricama i povrćem.
Marija kaže kako je tijekom proteklih 10 godina postojanja bloga imala nekoliko vrlo dragih trenutaka, no izdvaja jedan poseban: "Izdvojila bih prošlu godinu kada sam objavila recepte za božićne veganske keksiće i dobila prekrasnu poruku od jedne drage žene koja je prvi put pripremala kekse za Božić za cijelu obitelj i napravila je sve svoje keksiće po mojim receptima. Bila je to mala zahvala s njene strane na trudu i uputama koje sam dala za pripremu koje su joj pomogle da postane samouvjerena u svoje baking skills i što je mogla podijeliti svoje deserte sa cijelom svojom obitelji".
Za kraj Marija poručuje - "Sve što pripremimo u kuhinji postaje puno slađe i ukusnije kada podijelimo sa ljudima koje volimo".
Mariju i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!
Partner projekta u kategoriji Tradicionalna kuhinja je METRO.