Recepti 13. listopada 2014.

Maštoviti cupcakesi

Maštoviti cupcakesi
gastro postao gastro.24sata.hr
Uskrsnu trpezu obogatite slasnim kolačićima od mrkve, banane, kokosa, kremastim sirom i malim čokoladnim jajima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 24

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 252

Tijesto

  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2 mala žlica soda bikarbona
  • 0.25 mala žlica sol
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.50 šalica ulje maslinovo
  • 1 šalica šećer, kristal
  • 3 kom jaje kokošje
  • 3 kom banane
  • 3 šalica mrkva, crvena
  • 2 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 0.75 šalica mlaćenica

Glazura

  • 1.50 šalica sirni namaz (20% m u st)
  • 1 šalica šećer, u prahu
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 1 mala žlica ekstrakt kokosa
  • prženi kokos u pahuljicama

Ostalo

  • mini čokoladna jaja

Priprema

  1. Tijesto - Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva, cupcakes modlice nauljite i umetnite papirnate košarice.
  2. U maloj zdjelu promiješati brašno, sodu bikarbonu, sol i cimet. U velikoj zdjeli umutite šećer i jaja. Dodajte maslinovo ulje, a zatim i ostale sastojke - banane, mrkve i ekstrakt vanilije. Nakon miješanja dodajte u suhe sastojke (brašno, soda bikarbona, sol, cimet). Pomiješajte s velikom žlicom, nakon toga dodati maslac.
  3. Pecite 18-20 minuta, pripremite modle za cupcakese.
  4. Ohladite i nakon toga stavite glazuru na cupcakese.
  5. Glazura - Izradite sir sa šećerom u prahu u mikseru niske brzine. Dodajte vaniliju i kokos ekstrakt. Tucite u mikseru dok ne postane kremozno.
  6. Ako vam je glazura pregusta dodajte jednu mlijeka, a ako je premekana dodajte postupno šećera u prahu.
  7. Glazuru stavite na ohlađene cupcakese, na rubove stavite prženi kokos a na vrh dekorirajte s mini čokoladnim jajima.

Izvor Đurđica Protić i Igor Čurčić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.