Recepti 21. travnja 2015.

Mediteranska pizza

Mediteranska pizza
foto: Mario Šiždrak
gastro postao gastro.24sata.hr
Teško da itko može odoljeti svježe pečenoj pizzi

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 839

Potrebno vam je

  • 300 g glatko brašno
  • 15 g kvasac, svježi
  • 250 ml voda
  • sol
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 250 ml pelati
  • 1 režanj češnjak
  • 150 g tuna, konz. u ulju
  • 6 filet inćun, slani
  • 8 kom masline, crne
  • 2 žlica kapari
  • origano

Priprema

  1. Svježi kvasac stavite u posudu te zatim u nju ulijte oko 120 ml tople vode. Lagano miješajte dok se kvasac ne rastopi. Ostavite 10 minuta dok smjesa ne postane pjenasta.
  2. U drugoj posudi pomiješajte brašno i sol. Zatim ulijte smjesu s kvascem, ulje, preostalu vodu (koliko j epotrebno da tijesto bude ljepljivo). Tijesto oblikujte u čvrstu kuglu. Mijesite oko 10 minuta te ostavite da se diže. 
  3. Nakon što se tijesto diglo, kratko ga premijesite i prebacite u pripremljeni kalup. Razvucite ga.
  4. Pelate ravnomjerno rasporedite po tijestu.
  5. Zatim stavite ocijeđenu tunu, inćune, kapare, masline i origano. 
  6. Pecite na 250C dok korica tijesta ne postane hrskava i zlatne boje (10-15 minuta).
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.