gastro postao
Teško da itko može odoljeti svježe pečenoj pizzi
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 839
Potrebno vam je
- 300 g glatko brašno
- 15 g kvasac, svježi
- 250 ml voda
- sol
- 1 žlica ulje maslinovo
- 250 ml pelati
- 1 režanj češnjak
- 150 g tuna, konz. u ulju
- 6 filet inćun, slani
- 8 kom masline, crne
- 2 žlica kapari
- origano
Priprema
- Svježi kvasac stavite u posudu te zatim u nju ulijte oko 120 ml tople vode. Lagano miješajte dok se kvasac ne rastopi. Ostavite 10 minuta dok smjesa ne postane pjenasta.
- U drugoj posudi pomiješajte brašno i sol. Zatim ulijte smjesu s kvascem, ulje, preostalu vodu (koliko j epotrebno da tijesto bude ljepljivo). Tijesto oblikujte u čvrstu kuglu. Mijesite oko 10 minuta te ostavite da se diže.
- Nakon što se tijesto diglo, kratko ga premijesite i prebacite u pripremljeni kalup. Razvucite ga.
- Pelate ravnomjerno rasporedite po tijestu.
- Zatim stavite ocijeđenu tunu, inćune, kapare, masline i origano.
- Pecite na 250C dok korica tijesta ne postane hrskava i zlatne boje (10-15 minuta).