gastro postao
Meso i povrće pečeno na roštilju recept su za odličan ručak ili večeru
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 600 g govedina, odrezak
- 2 žličica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 4 kriška ljubičasti luk
- 4 kom šampinjoni (uzgojeni)
- sol
- papar
- 3 kom rajčica, crvena
Priprema
- Zagrijte roštilj. U međuvremenu u maloj tavi zagrijte ulje na umjerenu temperaturu i na njemu propržite zgnječeni češnjak. Ulje i češnjak stavite u zdjelu.
- Kolutove luka i klobuke gljiva s obiju strana premažite maslinovim uljem. Luk i gljive pecite na roštilju oko dvije minute sa svake strane. Gljive narežite na tanke ploške, s lukom ih stavite u zdjelu i pomiješajte s uljem.
- Odreske narežite na tri jednaka dijela. Posušite ih, posolite, popaprite i premažite uljem. Pecite ih na roštilju tri-četiri minute.
Meso i povrće pečeno na roštilju recept su za odličan ručak ili večeru